Overslaan en naar de inhoud gaan

Online tool voor professionals: Consultatiewijzer ggz

Tijdens het TOPGGz-congres op 4 oktober is de Consultatiewijzer ggz gelanceerd. Dit online informatieportaal is ontwikkeld op initiatief van CCE en TOPGGz en bedoeld voor ggz-professionals die dreigen vast te lopen met behandelvragen. Consultatie heeft als doel om voor de cliënt een nieuw perspectief te vinden op herstel. 

Ggz met minder wachtlijsten

CCE en TOPGGz werken samen om te bereiken dat meer ggz-professionals zich bewust zijn van de mogelijkheid én de meerwaarde van consultatie. Dit vanuit de overtuiging dat  consultatie de sleutel is tot een efficiëntere, betere ggz met minder wachtlijsten. Want hoewel veel ggz-professionals positief staan ten opzichte van consultatie, zijn de mogelijkheden voor consultatie niet (altijd) algemeen bekend en kunnen deze meer of eerder gebruikt worden.

Consultatiewijzer ggz

De Consultatiewijzer ggz is er voor professionals in de ggz, die consultatie vragen of consultatie geven. Deze brengt de beschikbare informatie over consultatie overzichtelijk samen. Het maakt je wijzer over consultatie vragen en consultatie geven. Het wijst je de weg in de mogelijkheden, processen, methoden en randvoorwaarden van consultaties. Hiermee willen TOPGGz en CCE de drempel verlagen voor het toepassen voor consultatie in de ggz-praktijk en zo een nieuw perspectief op herstel voor de cliënt dichterbij brengen.  

Ga naar de Consultatiewijzer ggz of bekijk eerst de demo.

Demo Consultatiewijzer ggz