Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Vertragen en Verbinden - Mensgerichte Zorg bij Probleemgedrag

In deze eerste aflevering van de CCE-podcast ExpertTales gaat Esmaralda van ’t Net in gesprek met Amy van Doornmaal (Voorzitter sectie ouderenpsychologie bij NIP) en Henriëtte Ettema (programmaleider VVT bij CCE) over het boek "Gedragen - Mensgericht samenwerken rondom dementie". 

Welke uitdagingen brengt probleemgedrag bij dementie? En wat is het belang van samenwerking en de noodzaak van methodisch werken?

Het boek biedt zestien perspectieven van professionals op probleemgedrag bij mensen met dementie en benadrukt het belang van samenwerken en vertragen om tot duurzame oplossingen te komen. Amy en Henriëtte delen hun ervaringen en inzichten over de noodzaak van een waarde-gericht werken, een methodische aanpak en het betrekken van alle betrokkenen; van zorgteams tot mantelzorgers. 

Luister naar ExpertTales

Te vinden in je favoriete podcast app! Abonneer je op de serie en krijg een seintje als er een nieuwe aflevering online staat. Laat ook een review achter - dan help je anderen het programma ook te vinden.

Knop SpotifyKnop Apple Podcasts

Naar vervolg-aflevering

In de tweede aflevering van ExpertTales praten we nog even verder over het boek "Gedragen - Mensgericht samenwerken rondom dementie". Dit keer met auteurs Maritza Allewijn (Directeur PgD Expertise) en Anita Dortmans (coördinator CCE). Samen met Esmaralda bespreken ze de uitdagingen waar psychologen in de ouderenzorg én verzorgenden voor staan, de balans vinden tussen professionele richtlijnen en persoonlijke verbinding, en hoe creatieve oplossingen kunnen bijdragen aan respectvolle, mensgerichte zorg.

Aflevering 2: Meervoudig en Wederkerig

Vragen of opmerkingen over deze podcast? Neem contact met ons op via communicatie@cce.nl