Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Vertragen en Verbinden - Mensgerichte Zorg bij Probleemgedrag

In deze eerste aflevering van de CCE-podcast Expert Tales gaat Esmaralda van ’t Net in gesprek met Amy van Doornmaal (Voorzitter sectie ouderenpsychologie bij NIP) en Henriëtte Ettema (programmaleider VVT bij CCE) over het boek "Gedragen - Mensgericht samenwerken rondom dementie". 

Welke uitdagingen brengt probleemgedrag bij dementie? En wat is het belang van samenwerking en de noodzaak van methodisch werken?

Het boek biedt zestien perspectieven van professionals op probleemgedrag bij mensen met dementie en benadrukt het belang van samenwerken en vertragen om tot duurzame oplossingen te komen. Amy en Henriëtte delen hun ervaringen en inzichten over de noodzaak van een waarde-gericht werken, een methodische aanpak en het betrekken van alle betrokkenen; van zorgteams tot mantelzorgers. 

Luister naar Expert Tales

Te vinden in je favoriete podcast app! Abonneer je op de serie en krijg een seintje als er een nieuwe aflevering online staat. Laat ook een review achter - dan help je anderen het programma ook te vinden.

Knop SpotifyKnop Apple Podcasts

Workshop 'Gedragen'

Meer 'mensgericht samenwerken rondom dementie'? Wordt ambassadeur! Ben jij een gedreven en vakbekwame psycholoog of orthopedagoog, die een leidende en verbindende rol wil spelen in je hun organisatie? Wil je werken vanuit een overtuigende, mensgerichte visie? Meld je aan voor de workshop 'Gedragen'.

De workshop draait om het toerusten, motiveren en verbinden van deelnemers, door redactieleden Henriëtte Ettema en Maritza Allewijn. Centraal in de workshop staan persoonlijk leiderschap, werken vanuit visie en verbindend samenwerken rondom mensen met dementie.

Inschrijven workshop 'Gedragen'

Vragen of opmerkingen over deze podcast? Neem contact met ons op via communicatie@cce.nl