Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Stel je vraag

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Kom in beweging bij probleemgedrag

Nieuw: Online wegwijzer ‘Bewegen bij probleemgedrag’

Vanaf nu kun je als professional in de gehandicaptenzorg terecht op de online wegwijzer ‘Bewegen bij probleemgedrag’. Maak hiervan gebruik als je dreigt vast te lopen in situaties waarin sprake is van mensen met probleemgedrag. Factoren uit de brede context van de organisatie zijn dan vaak van invloed.  

 

Patronen doorbreken

In de online wegwijzer maak je kennis met herhalende patronen (‘dynamieken’) die zich voordoen in de samenwerking rond de cliënt. Uitdaging is om deze patronen te doorbreken en weer in beweging te komen. De wegwijzer beschrijft verschillende ‘organisatiedynamieken’ en de wijze waarop professionals weer kunnen samenwerken aan perspectief.

Organisatiedynamieken in beeld

De online wegwijzer biedt zorgprofessionals en andere betrokkenen een overzicht van zeven verschillende organisatiedynamieken. Met tekst & beeld wordt per dynamiek een beknopte uitleg gegeven. Bij iedere dynamiek staan tips om in beweging te komen én blijven. Ook vind je suggesties voor werkvormen die helpen om inzicht te krijgen in de organisatiecontext. Daarnaast staan in de wegwijzer filmpjes met informatie over het achterliggende model en de kernconcepten die van invloed zijn op de organisatiecontext. Voor meer verdiepende informatie vind je op diverse plaatsen verwijzingen naar de online CCE-publicatie ‘Bewegen bij probleemgedrag’.  

 

Actieonderzoek met gehandicaptenzorg

De online wegwijzer is afgeleid van de publicatie ‘Bewegen bij probleemgedrag’. Deze publicatie beschrijft de invloed van de organisatiecontext op vastlopende situaties van probleemgedrag in de langdurige zorg. Afgelopen jaren heeft CCE hier actieonderzoek naar gedaan in samenwerking met zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg: De Twentse Zorgcentra, ’s Heeren Loo Ermelo, Prisma, Reinaerde, SOVAK en Zuidwester. Doel van deze online publicatie is zorgprofessionals en managers meer bewust maken van de invloed van de context op vastlopende situaties in de zorg. De inhoud helpt om weer in beweging te komen en samen te werken aan perspectief.