Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Kom in beweging bij probleemgedrag

Online wegwijzer Bewegen bij probleemgedrag

Werk je als zorgprofessional of (team)manager voor mensen in de gehandicaptenzorg? En ben je benieuwd welke factoren in jouw organisatie ervoor zorgen dat situaties van cliënten met probleemgedrag vastlopen? Via deze online wegwijzer maak je kennis met zeven 'organisatiedynamieken' die je kunt gebruiken om een situatie weer in beweging te krijgen. Ga hierover in gesprek met elkaar en bekijk welke dynamieken voor jou toepasbaar zijn.

 

Herhalende patronen

Samen met zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg heeft CCE onderzoek gedaan naar de invloed van de organisatiecontext op vastlopende situaties van probleemgedrag in de langdurige zorg. Het onderzoek heeft geleid tot de online publicatie 'Bewegen bij probleemgedrag' waarin o.a. een model met kernconcepten wordt beschreven. Hierin zijn de kansen en bedreigingen in beeld gebracht in de vorm van zich herhalende patronen (‘dynamieken’) die zich voordoen in de samenwerking rond de cliënt. Deze organisatiedynamieken kun je als professional gebruiken om die patronen waar nodig te doorbreken. 

 

Aan de slag

Hieronder vind je een overzicht van de organisatiedynamieken. Ga hierover in gesprek met elkaar en gebruik de werkvormen om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Ook voor meer achtergrondinformatie en de online publicatie kun je terecht op deze wegwijzer. Wil je eerst meer achtergrondinformatie over 'Bewegen bij probleemgedrag', bekijk dan de video. Hierin vertelt Vanessa Olivier-Pijpers, science practitioner bij CCE, over de kernconcepten.

Bewegen bij probleemgedrag

Bij 110.000 mensen met een verstandelijke beperking is er sprake van probleemgedrag

Zorginstituut Nederland, 2019