Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige Grond - Samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis

‘Veilige Grond’ betekent een onvoorwaardelijk thuis - een plek waar je mag blijven. Dat verdient iedereen; kwetsbare mensen met ingewikkeld, onverstaanbaar of probleemgedrag, in het bijzonder. 

CCE zet zich in om zorgverleners te ondersteunen in het bieden van Veilige Grond voor alle cliënten in alle sectoren. Dat doen we met kennis, expertise en consultaties – samen met iedereen die zich wil inzetten om te werken aan een onvoorwaardelijk thuis voor mensen in complexe zorgsituaties. Want we weten dat onvrijwillige overplaatsing probleemgedrag versterkt.

Ondertussen blijkt uit de praktijk dat voorkomen dat deze mensen wéér moeten verhuizen (onvrijwillige overplaatsing), echter vaak knap lastig blijkt. Zorg komt onder druk te staan, zorgverlening loopt tegen de grenzen van haar capaciteit aan en de situatie wordt onhoudbaar. Dan is het een  veelvoorkomende reactie om iemand over te plaatsen. Het creëren van die duurzame omgeving voor mensen met complexe problematiek is dus ingewikkeld.

Deze publicatie gaat over Veilige Grond. Het beschrijft wat Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) hiermee bedoelt op basis van wat we in de praktijk observeren.

Veilige Grond in de CCE-consultatiepraktijk: een verkenning

Publicatie: Beschrijving CCE Verkenning Veilige Grond - samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis

Wil je meer weten over de verkenning Veilige Grond in de CCE-consultatiepraktijk of meer informatie over de onderliggende observaties per sector? Neem dan contact op met projectleiders Sara van der Weerd of Nienke Bekkema.

Word lid van de Veilige Grond Community!

Veilige Grond maken we samen. In de 'Veilige Grond' community verenigen zorgverleners, onderzoekers, bestuurders en andere ketenpartners die zich committeren aan het bieden van Veilige Grond - ook als overplaatsen de enige mogelijkheid lijkt. Juist dan.

Word lid van de LinkedIn Community