Overslaan en naar de inhoud gaan

Video's voor verzorgenden in de VVT

CCE organiseerde in 2021 een aantal webinars over het voorkomen van probleemgedrag, voor verzorgenden in de VVT. De korte informatieve video's, die onderdeel uitmaakten van de webinars, zijn bij elkaar gebracht op deze pagina. Bekijk ze alleen of samen met het team. 

Alert zijn op de onzichtbare gevolgen van NAH

Mensen met NAH hebben een verstoorde prikkelverwerking. Wat dat betekent voor de manier waarop verzorgenden met hen om kunnen gaan, vertelt CCE-consulent Sandra Linders in deze korte video. 

NAH en Probleemgedrag - video voor verzorgenden

 

Verminderen van weerstand tegen de dagelijkse verzorging

Voor veel mensen met dementie levert de dagelijkse verzorging problemen op. Hoe kun je als verzorgende inspelen op hun behoeften en daarmee de ADL soepeler laten verlopen? CCE-consulent Rini Blankers geeft een aantal tips in een korte video. 

Weerstand verminderen tijdens de verzorging van mensen met dementie

 

Dementie en de invloed van prikkels in de leefomgeving

In deze video gaat CCE-consulent Roos Zwart dieper in op omgevingsfactoren die van invloed zijn op het gedrag van mensen met dementie. Als je weet wat die invloed is, kun je daar als verzorgende rekening mee houden. Daardoor verklein je het risico op het ontstaan van probleemgedrag. 

Dementie en de invloed van prikkels in de leefomgeving - Roos de Zwart

 

Dementie en het belang van kennis van de hersenen

Consulent Ine van Heesch legt in deze korte video uit hoe onze hersenen zijn opgebouwd. Ze bestaan als het ware uit vier lagen. Dementie tast die lagen aan. Wat dat betekent voor iemand met dementie én voor de zorgprofessionals zie je in deze korte video. 

Dementie en het belang van kennis van de hersenen