Kennis en ervaringen uit de praktijk
32 resultaten
-
Julia: autisme, trauma en de kracht van aansluiting
Wat doe je als overleven het enige is wat nog lukt? Een verhaal over hoe vertrouwen, nabijheid en lef soms meer doen dan welk behandelplan ook. En hoe kleine dingen zoals nagellak, spelletjes en contact met een hond, de weg openen naar herstel.
-
Trauma en het lichaam: een podcast over onlosmakelijke verbondenheid
In deze Podium Podcast-aflevering vertelt Anne Marsman over de impact van trauma op lichaam en geest. Beluister en ontdek waarom trauma nooit alleen in het hoofd zit, maar doorwerkt in het hele lichaam.
-
Dialectische Gedragstherapie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking
Manon leert omgaan met haar emoties met behulp van Dialectische Gedragstherapie (DGT). Bijzonder: want de 'ggz'-therapie wordt op maat gemaakt voor mensen met een LVB.
-
De Beeldvormer
Dreig je vast te lopen met probleemgedrag in je team? Met ‘de Beeldvormer’ ga je samen op zoek naar antwoorden en inzichten.
-
Bouw samen aan emotionele ontwikkeling
Hoe voorkomen we dat kinderen uitvallen op school? Zorg dat je als team dezelfde taal spreekt en samen werkt. Bekijk het verhaal van Floor Koreman op CCE Podium.
-
Trauma bij mensen met dementie
Bekijk de video van Jessica Ruisch, specialist ouderengeneeskunde i.o. en onderzoeker, over post traumatische stressstoornis bij mensen met dementie.
-
Verkenning morele stress en morele dynamieken
Onderzoeker Floor Vinkers bespreekt de eerste bevindingen uit fase één van haar onderzoek naar morele stress bij zorgverleners.
-
Invloed van traumatische ervaringen op het gedrag van mensen met dementie
Promovendus en (neuro)psycholoog Jelte Woudsma start met het onderzoek TRAumaCare bij dEmentie.
-
Ernstig zelfverwondend gedrag kan echt stoppen!
Peter Koedoot bespreekt de mogelijkheden om ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag te verminderen – of zelfs te stoppen.
-
Trauma en lichaam: onlosmakelijk verbonden
Door een trauma kan je vervreemd raken van je eigen lichaam, zodat je alleen nog in je hoofd leeft. Bekijk de video van Anne Marsman.
-
Meisjes in residentiële jeugdzorg: wat hebben zij nodig?
In dit tweegesprek lees je over de complexe problematiek van meisjes in de residentiële jeugdzorg en vooral waar zij bij gebaat zijn.
-
Kijken door de roze bril leidt tot seksuele gezondheid
Hoe creëren we ruimte om gericht te kijken naar de wensen en behoeften van de cliënt als het gaat om seksuele gezondheid?