Kennis en ervaringen uit de praktijk
216 resultaten
-
Pieter kan zonder EAT
Pieter is een man met een verstandelijke, visuele én auditieve beperking. Jarenlang leefde hij in rust en structuur. Tot zijn 43e, toen sloeg zijn stemming plots om. Zelfs Elektro Aversie Therapie (EAT) kwam in beeld, een omstreden methode die nog maar zelden wordt toegepast.
-
Een veilig en stabiel thuis is een mensenrecht
Regelmatig verschijnt er een blogpost van CCE op de website van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Deze keer is het onderwerp: Veilige Grond. Hoe bieden we mensen een vast en onvoorwaardelijk thuis?
-
Maya en het Congenitaal Rubella Syndroom
Maya werd geboren met het Congenitaal Rubella Syndroom. Hierdoor heeft ze een aantal beperkingen en is haar leefwereld klein. Lees hoe het lukte om Maya’s gedrag beter te duiden.
-
Technologie biedt een extra zorgzintuig
Hoe kan technologie nieuwe perspectieven bieden in complexe zorgsituaties en positief bijdragen aan kwaliteit van leven van cliënten? Door die technologie in te zetten als extra zintuig bij consultaties…
-
Gebarentaal als sleutel tot verbinding of drempel voor aansluiting?
Cora is slechthorend en voelt zicht diep eenzaam. Hoe help je iemand die zich verloren voelt op een plek die 'thuis' zou moeten zijn?
-
Doorbreek de keten van onmacht bij seksuele uitbuiting en mensenhandel
Hoe herstel je de verbinding met een jongere die verstrikt raakt in een web van uitbuiting? Carla Stals, coach en CCE-consulent, deelt haar ervaringen op CCE Podium.
-
Bouw samen aan emotionele ontwikkeling
Hoe voorkomen we dat kinderen uitvallen op school? Zorg dat je als team dezelfde taal spreekt en samen werkt. Bekijk het verhaal van Floor Koreman op CCE Podium.
-
Trauma bij mensen met dementie
Bekijk de video van Jessica Ruisch, specialist ouderengeneeskunde i.o. en onderzoeker, over post traumatische stressstoornis bij mensen met dementie.
-
Zelfbeschikking of doodlopend spoor?
Welke opties zijn er voor mensen die chronisch suïcidaal zijn? Wat is de waarde van autonomie en zelfbeschikking?
-
Samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis: Veilige Grond in de gehandicaptenzorgsector
Bekijk de presentatie van Ineke Speksnijder over onvoorwaardelijk wonen bij PRO tijdens het Symposium Veilige Grond.
-
Samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis: Veilige Grond in de ggz
Bekijk de presentatie van Mariken de Koning over onvoorwaardelijk wonen voor mensen in de ggz zonder uitstroomperspectief tijdens het Symposium Veilige Grond.
-
Samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis: Veilige Grond in de jeugdsector
Bekijk de presentatie van Ellen van Emmerik over onvoorwaardelijk wonen voor uithuisgeplaatste jongeren tijdens het Symposium Veilige Grond.