Overslaan en naar de inhoud gaan

SOZIO-special 'Probleem ≠ gedrag'

CCE is gastredacteur van de Sozio-special ‘Probleem ≠ gedrag’, voor professionals in het sociale domein. Het themanummer verscheen in december 2022.

De special bevat een bundeling van verhalen en praktijkvoorbeelden over het duiden van gedrag. Als je anders kijkt naar gedrag, zie je vaak de invloed van allerlei factoren in de omgeving van mensen en organisaties. 

In de special staan o.a. artikelen over: perspectief bij vastlopende situaties in de ggz, goed luisteren en risico’s verdragen, het belang van het levensverhaal, bewegingsmechanismen in complexe zorgsituaties, de invloed van trauma op gedrag en nog veel meer. 

 

Aan deze special werkten mee

Marjan Boertjes, Anja Kremer, Barbara Stringer, Marcia Lever, Sara van der Weerd, Yvette de Beer, Carola Koehoorn, Andrea Zwaanswijk, Henriëtte Ettema, Anne van der Veen, Martine Jansen, Ingur Zijlstra, Vanessa Olivier-Pijpers, Tjerk van der Pol, Leonie Stokkentre, Iris Kampers, Peter Koedoot, Lot de Swart, Didier Rammers, Esmaralda van ’t Net, Heleen van der Pijl, Rieneke de Wit, Welmoed Visser-Korevaar, Gytha Tijhaar, Koen Kestens, Geert Bettinger en Ronella Bleijenburg.