Kennis en ervaringen uit de praktijk
62 resultaten
-
Een veilig en stabiel thuis is een mensenrecht
Regelmatig verschijnt er een blogpost van CCE op de website van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Deze keer is het onderwerp: Veilige Grond. Hoe bieden we mensen een vast en onvoorwaardelijk thuis?
-
Technologie biedt een extra zorgzintuig
Hoe kan technologie nieuwe perspectieven bieden in complexe zorgsituaties en positief bijdragen aan kwaliteit van leven van cliënten? Door die technologie in te zetten als extra zintuig bij consultaties…
-
Iedereen is kennishouder!
Marion Kersten onderzocht hoe kennisdeling en -toepassing binnen zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking gestimuleerd kan worden om het verschil te maken in zorg en welzijn.
-
Samen doorbreken we de cirkel
Randy’s schooltijd kent veel uitdagingen. Hij raakt snel overprikkeld en hij heeft moeite met sociale interacties. Dit leidt tot isolement en veel spanning.
-
De voorspellende waarde van gezondheidsproblemen bij volwassenen met 22q11.2ds
Emma von Scheibler onderzocht hoe vroegtijdige begeleiding gezondheidsproblemen bij volwassenen met 22q11.2ds kan helpen voorkomen.
-
Signaleringsplan als hulpmiddel in complexe casuïstiek
In dit artikel wordt een praktijkvoorbeeld besproken, waarbij een signaleringsplan uitkomst biedt. Het artikel verscheen in Nurse Academy 2024, editie 4.
-
Omgaan met zeer ernstig probleemgedrag van verpleeghuisbewoners met dementie
In de WAALBED-III studie is, in samenwerking met CCE, onderzocht welke factoren ervoor zorgen dat zeer ernstig probleemgedrag bij mensen met dementie als moeilijk wordt ervaren.
-
Naar een zinvolle daginvulling in de ggz
Betekenisvolle activiteiten dragen bij aan een positiever zelfbeeld, kansen voor inclusie en meer kwaliteit van bestaan. Lees het pleidooi voor meer inzet van een zinvolle daginvulling.
-
Obesitas bij mensen met een lvb: richt de begeleiding niet alleen op afvallen
Het begeleiden van mensen met een LVB en (morbide) obesitas vraagt extra expertise. Marieke Brouwer neemt je mee in de zoektocht.
-
Van thuiszitten naar onvoorwaardelijk verder ontwikkelen
CCE-coördinator Karin Janssen en onderzoeker Sanne Pronk gaan in gesprek over het voorkomen van uitval van jongeren in het onderwijs.
-
Wat we (niet) weten over probleemgedrag bij NAH
Hoe vaak leidt niet-aangeboren hersenletsel tot probleemgedrag en op welke manier? Lees het tweegesprek.
-
In één ogenblik van dader naar slachtoffer, en andersom
Onderzoeker Nienke Verstegen en CCE-coördinator Barbara Stringer bespreken de impact van agressie in de forensische psychiatrie.