Kennis en ervaringen uit de praktijk
7 resultaten
-
Ilvy: zonder route navigeren tussen hoop en afscheid
Wat als je kind een diagnose krijgt waar nauwelijks iets over bekend is? Voor het gezin van Ilvy veranderde alles toen bij haar een zeldzame genmutatie werd vastgesteld.
-
Kijken naar het levensverhaal geeft altijd winst, ook al is er geen probleemgedrag
Hoe belangrijk is iemands levensverhaal in de zorgverlening? Kan het levensverhaal probleemgedrag verklaren? Voor CCE-consulent Els Teune is het levensverhaal de echo die altijd meedoet: "Iemand ís zijn levensverhaal. Oh, mevrouw is al dertig keer verhuisd? Ja, dan snap ik wel dat ze zich niet wil binden."
-
We zijn allemaal cultureel ingewikkeld
Wat betekent cultuur in de geestelijke gezondheidszorg? Victor Kouratovsky, specialist in culturele psychiatrie, legt uit hoe cultuur en stress samenhangen en wat dit betekent voor goede hulpverlening.
-
Moraliteit in opvoeding en hulpverlening
Wat kunnen zorgverleners leren van de natuurlijke manier waarop ouders met hun kinderen omgaan? Karel De Corte deelt zijn inzichten.
-
Dilemma's bij Repressie in de Jeugdzorg
Wat houdt repressie in en wat zijn de gevolgen, zowel voor jongeren als voor hulpverleners? Sophie de Valk vertelt over haar ervaringen.
-
Meervoudig en Wederkerig: Mensgerichte Zorg bij Probleemgedrag (vervolg)
Maritza Allewijn en Anita Dortmans over wederkerigheid bij het zorgen voor mensen met dementie, rouw in de VVT en creatieve oplossingen.
-
Vertragen en Verbinden: Mensgerichte Zorg bij Probleemgedrag
Amy van Doornmaal en Henriëtte Ettema over gedrag bij dementie, het belang van samenwerken en de noodzaak van methodisch werken.